Home » БДП

Последни публикации

Новини

  БДП

  С празнично настроение и спортен ентусиазъм днес премина Общинският кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата за учениците от V до VII клас за учебната 2023/2024 г, на което домакин беше нашето училище. Сред официалните гости на съревнованието бяха: Кметът на Община Борован Иван Костовски, Петър Иванов – началник РУ на МВР Бяла Слатина, пол. инспектор Мирослав Макавеев, инж. Петя Личева – старши експерт по професионално обучение и образование в РУО – Враца, директорите на основните училища от Община Борован участници в състезанието, учители и ученици.

  Турнирът между основните училища в Борован, Малорад и Добролево се проведе в два основни кръга: теоретичен състоящ се в отборно решаване на тест и практически със съревнователен характер. Учениците от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Малорад събраха най-много точки на теоретичния тест. На второ място беше класиран отборът на ОУ „Отец Паисий“, с. Борован, а на трето се класира отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Добролево.

  В крайното класиране на първо място с най-голям брой точки се класира отборът на ОУ „Отец Паисий“, с. Борован. На второ място се класираха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Малорад, а третото място бе за отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Добролево.

  Кметът на Общината г-н Иван Костовски поздрави всички участници за положеното старание и спортния заряд при подготовката и представянето им в съревнованието, и наградù отборите с купи и медали.

  По покана на г-н Димитър Коцилковски и г-жа Силвия Коцилковска, учениците от 1-7 клас на ОУ“Отец Паисий“, с.Борован посетиха Автошкола „ДИГСИ“ гр.Враца. Г-жа Коцилковска изнесе образователна беседа по БД на тема: „Пешеходците, като участници в движението“. В беседата се включиха и пътни полицаи от гр. Враца. За учениците беше организирана и познавателна викторина, като най-активните получиха награди. В края на посещението учениците разгледаха отблизо учебните автомобили на автошколата. Eкипът на ОУ“Отец Паисий“ благодари за професионализма и сътрудничеството, с които Автошкола „ДИГСИ“ участва в обучението на ученици и учители, във връзка с безопасността на движението по пътищата.

  Днес, 20.09.2023г., учениците от ОУ „Отец Паисий“ съвместно с Комисията по БДП към училището взеха участие в инициативата по случай осмата година от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, която организира Ден без загинали на пътя, в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември, под мотото: „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).

  Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Учениците изгледаха презентация по темата, редиха пъзели „Пътни знаци“, а след това на практика приложиха наученото на обособената училищна площадка по БД и на пешеходните пътеки в близост до училището в населеното място.

  В помощ на класния ръководител – Материали по БДП

  Регулиране на движението с пътни знаци

  Пътни знаци