Home » Занимания по интереси

Последни публикации

Новини

  Занимания по интереси

  И днес в часовете за занимания по интереси на клуб: „Млад Еколог“ във 2. клас беше доста интересно, вкусно и забавно… Малките любопитковци се запознаха с ползата от употребата на плодовете и зеленчуците в нашето ежедневно хранене, особено през зимния сезон, когато организмът ни има най-голяма нужда от витамини, минерали и други полезни вещества и микроелементи.

  Най-интересната част от заниманието беше превъплъщението на г-н Ивалин Сълковски в ролята на „мастър шеф“, демонстрирайки пред децата как се прави вкусна и полезна плодова салата, полята със специален сок от нар и украсена със сметана. Ммм, наистина беше много вкусно, интересно и забавно!

  Второкласници в часовете за занимания по интереси от клуб „Млад Еколог“, с класен ръководител Ивалин Сълковски, се занимаваха с темата: „Здраве от природата“. Малките любознайковци се запознаха с различните видове билки и тяхното приложение в народната медицина. Внимание беше отделено и на полезните органични храни с природен произход, като важен елемент от здравословното хранене на човека, особено във времето, когато ни връхлитат множество алергии, вируси, настинки и грип. За да бъдат приложени теоретичните знания на практика, г-н Сълковски почерпи всички деца с чаша горещ билков чай, подсладен с домашен билков мед и билкови бонбони.

  През месец октомври учениците от 2 клас в групата за занимания по интереси: „Млад еколог“, с класен ръководител г-н Ивалин Сълковски дискутираха по въпроси свързани с промените, които настъпват в природата през есента. Събираха сезонни есенни плодове и природни материали, с които твориха и украсиха своята класна стая. Изработваха пана и апликации със сезонни природни материали, засадиха луковици на пролетни цветя, за да проследят процеса на тяхното поникване и развитие. Всички деца се включват с желани и жив интерес в практическите занимания на групата.

  „Баба Марта бързала, мартенички вързала…“ И тази година учениците от групата за занимания по интереси „Природата около нас“ направиха мартенички. В изработването им се включиха и по-малките ученици от 5 клас.

  Проектна работа на група за занимания по интереси „Да опазим природата“ с учениците от трети клас на тема: „Изработване на пречиствателна станция“.

  Сурва, сурва година, здрава гърбина! Коледарите от групата за занимания по интереси „Природата около нас“ вече са готови за предстоящите празници. Със сушени плодове, билки, дрян, гирлянди, много старание и коледно настроение учениците изработиха сами своите уникални сурвачки.

  Учениците от групата за занимания по интереси: „Природата около нас“ се запознаха с техниката „папие маше“. С голям ентусиазъм децата изработиха есенна украса, като приложиха наученото на практика. Крайният резултат оправда положения труд.

  През изминалата учебна година групата за занимания по интереси „Да опазим природата“ с ръководител Госпожа Ива Иванчева имаха разнообразни дейности свързани с опазване на природата. Проведоха урок посветен на Световния ден на водата, засадиха семена на зеленчуци и полагат грижи за тяхното отглеждане, грижеха се за цветя в класната стая.

  Заниманя по интереси „Математиката – лесна и интересна“ с ръководител Евгения Коцовска, учениците от пети клас по забавен начин овладяват и затвърждават знанията си по математика.

  Група за занимания по интереси „В света на математиката“ 3а клас- ръководител Мима Иванова

  Засаждане на семена на цветя, грижа за тях и прераждането им в двора на училището. Групата занимания по интереси „Природата около нас“ с ръководител Албена Лазарова.

  Изработване на мартенички от групата „Природата около нас“ с ръководител Албена Лазарова

  Група за занимания по интереси „Природата около на“ през учебната 2021-2022г. с ръководител Албена Лазарова – Изработване на Коледна украса

  Изработване на дръвче от хартиена торбичка от групата „Природата около нас“ с ръководител Албена Лазарова

  Клуб „ Празници и обичаи в община Борован “ с ръководител Анелия Красимирова Иванова

  Заниманя по интереси „Математиката – лесна и интересна“ с ръководител Евгения Коцовска, учениците от пети клас по интересен и забавен начин овладяват и затвърждават знанията си по математика.

  Занимания по интереси „В света на математиката“

  Участниците в групата, ученици от 2а клас с ръководител Мима Иванова, овладяха знания за основни математически понятия и аритметични действия и изградиха умения за прилагането им в конкретни задачи.

  Повишиха интереса си към математиката и желанието за работа в екип. Заниманията в групата допринесоха за развитие на творческото  им мислене.

  На 03.06.2021 година групата за занимание по интереси „Да опазим природата“ с учениците от 1 клас работиха върху темата Диви животни в гората,блатата, реките, езерата. С разнообразни материали учениците се запознаха с животните обитаващи горатите,блатата, реките и езерата.

  В групата за занимания по интереси „Природата около нас“ участват 12 ученици от 6 клас с ръководител Албена Лазарова. Децата научиха как всеки може да помогне за опазването на природата и колко важно е да съхрани нашия общ дом – Земята. Участниците в групата засадиха дърво, за което се грижат.Научиха за разделното събиране на отпадъци и участваха в съревнователна игра „Изхвърли в правилния контейнер“ Показаха колко са сръчни и изработиха украса от природни материали за различни празници.

  Основно училище „Отец Паисий“ село Борован

  за учебната 2021 – 2022 година

  1. Клуб „Математика – лесна интересна“, Тематична област – Математика, ръководител Евгения Коцовска – главен учител по Математика – 5 клас;
  2. Клуб „Природата около нас“, Тематична област „Природни науки“, ръководител Албена Лазарова – старши учител Английски език – 6 клас;
  3. Клуб „Да опознаем природата“, Тематична област „Природни науки“, ръководител Ива Иванчева – старши учител начален етап – 2 клас;
  4. Клуб „В света на математиката“, Тематична област „Математика“, ръководител Мима Иванова – старши начален учител – 3 клас;

  Какво продвиждат промените за финасиране

  Заниманията по интереси, финансирани от държавния бюджет: важни срокове и съотношения.

  Формиране и разпределение на бюджета на занимания по интереси.

  ВЛЕНИЕ № 289 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2018 Г.за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет