Home » НП“Заедно в изкуствата и спорта“

Последни публикации

Новини

  НП“Заедно в изкуствата и спорта“

  Модул 1 – Изкуства  – сформирани две танцови групи

  Днес 22.12.2023год., на сцената на читалище „Цани Иванов – 1907 г.“ се изявиха и групите ни по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул 1- „Изкуства – народни танци“, което е поредното доказателство , че пазим традициите и милеем за българското!

  Нека запазим чистотата на мислите и щедростта на сърцата си! Нека огънят в огнището не угасва! Нека има повече ползотворни дела и споделени успехи! Да не забравяме да даряваме топлота и доброта на онези, които най-много се нуждаят от подкрепа! Нека има много светлина не само в домовете, но и в душите ни!

  Модул 2 – Спорт – два отбора волейбол

  Днес 19.12.2023г. в салона на ОУ“Отец Паисий“, с. Борован се проведе състезание по волейбол между отборите „Слава“ и „Надежда“ по НП „Заедно в изкуствата и спорта“, модул 2 – „Спорт“, с ръководител г-жа Мариела Тошева. Наградите: златни и сребърни медали, грамоти и тениски връчи директорът на училището г-жа Нели Найчова.

  Целите, които ОУ „Отец Паисий“ – Борован си поставя със сформирането на групи по танцово изкуство и отборите по волейбол е изграждане на  личности можещи да изразяват и интерпретират себе си, подобряване постиженията на учениците, придобиване на ключови компетентности, развиване и реализация на творческите и спортни заложби и потенциала на младите хора.

  Това би  допринесло за изграждане на необходимите на учениците умения за 21-ви век, за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение. Училището ще развие у учениците система от универсални умения и нагласи за , креативност, инициативност и работа в екип.