Home » Награди и постижения

Последни публикации

Новини

  Награди и постижения

  На 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Директорът на училището г-жа Нели Найчова удостои с приза „Учител на годината“ г-жа Марина Гойлашка.

  Със званието „Учител на годината“ от Кмета на Община Борован – инж. Десислава Тодорова, беше удостоена г-жа Грета Йорданова.

  На 19 май се проведе финалния мач от Общинския турнир по футбол за ученици под мотото: „Не на насилието и агресията – 2023 г.“. Турнирът е част от програмата на майските културни и спортни празници в община Борован.

  Като победители в турнира безспорно се класираха учениците от ОУ „Отец Паисий“, с. Борован. Всички участници в турнира бяха наградени от г-жа Десислава Тодорова – кмет на община Борован и г-жа Илияна Донкова – зам. кмет на общината. Участниците бяха наградени с купи, медали, футболни топки и тениски с логото на инициативата.

  Инж. Десислава Тодорова поздрави всички участници в турнира за достойното им представяне и им пожела активно да участват в спортния живот на общината.

  За доброто настроение на участниците и гостите на първенството се погрижиха мажоретните състави на основните училища.

  Днес с голямо вълнение и настроение с проведе общинския фестивал за детска песен „Боровански връбчета“ – част от програмата майски спортни и културни празници Борован 2023 год. Гости на фестивала бяха: Кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова, Зам. кмета Илияна Донкова, директори на детски градини, основни училища и родители. Госпожа Тодорова откри фестивала и пожела успех на участниците и най- добрите да победят. Певците се състезаваха в две възрастови групи – до 7 години и от 7 до 14 години, в два музикални раздела – българска народна песен и българска забавна песен. Учениците от нашето училище се представиха достойно, като взеха в раздел българска забавна песен – Първо място – Мая Барова от 5 клас и Трето място – Кристияна Радославова от 2 клас.

  Днес, 28.04. 2023 г., учениците от I , II, IV, V, VI и VII клас взеха участие в Лекоатлетически пробег по случай 175 години ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий” с. Добролево.

  Нашите ученици постигнаха високи резултати в надпреварата и заеха призови места в крайното класиране във възрастовите групи от IV, V, VI и VII клас.

  Госпожа Нели Найчова – директор на ОУ “Отец Паисий” с. Борован и учителите от групите за ЦДОУД г-жа Илиана Мончовска, г-жа Първолета Божкова, г-жа Маруся Гаврилова и г-жа Грета Йорданова споделиха радостта от победите с тях.

  Поздравления за Гергана Красимирова Маринова, ученичка от 3а клас, спечелила 2-ро място на XVIII областен конкурс за детска рисунка “ Ние- децата“.

  По повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – госпожа Евгения Коцовска получи отличието „Учител на годината“ за своя професионализъм, упоритост и отдаденост на професията, наградата бе връчена от кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова

  На 19.05.2022 ГОД се проведе традиционният детски фестивала „ Боровански врабчета- 2022г.“ под патронажа на кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова.

  Голямата награда на фестивала – Мая Александрова Барован– ОУ „ Отец Паисий“ с. Борован.

  Днес 18.05.2022г. бе проведен финалния мач на Общински турнир по футбол за ученици, който беше под мотото „НЕ НА НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА – 2022г.“ Турнирът е част от майските културни и спортни празници в Община Борован.

  Победители в турнира безспорно се класираха учениците от ОУ “Отец Паисий“ с. Борован.

  На 14.05.2022 год., на областния кръг по БДП проведен в гр. Враца, отборът на ОУ“Отец Паисий“ с ръководител г-жа Евгения Коцовска се класира на трето място

  По повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, госпожа Ива Иванчева – старши учител в нашето училище, е удостоена с Грамота на Регионално управление на образованието – гр. Враца.Наградата се връчва „за значим цялостен принос, за всеотдайна и ефективна работа в прилагане и утвърждаване на добри практики в мултикултурна среда”.Грамотата бе връчена от началникът на РУО – Враца Галина Евденова и областният управител Иван Сълов.Това отличие е оценка за работата и на директора на училището госпожа Нели Найчова, както и на целия педагогически екип.

  Отличие на Министерство на образованието и науката „Неофит Рилски“ за заслуги в образованието на Нели Найчова – Директор на ОУ“Отец Паисий“

  За трета поредна година ученици от нашето училище представиха област Враца на националния финален кръг на състезанието по БДП, под наслов: „Да запазим децата на пътя“, който тази година се проведе в ОУ „Проф. Асен Златарев“, гр. Смолян. Училището ни бе представено от учениците Мирела Людмилова – 5 клас, Люба Илиева и Белослава Богданова – 6 клас и Кристиян Мончовски от 7 клас, под вещото ръководство на г-жа Евгения Коцовска – главен учител и преподавател по Математика в нашето училище. Отборът ни зае престижното 6-то място в оспорвана надпревара с ученици представители на училищата победители във областните кръгове на инициативата от цялата страна. Поздравления, мили наши ученици! Гордеем се с Вас!

  На 24 май, наш специален гост бе г-н Валери Борисов, почетен член на СБА и дългогодишен лектор и преподавател по БДП в област Враца. Г-н Борисов поздрави педагогическия колектив на нашето училище по случай празника и връчи почетна значка на г-жа Евгения Коцовска за приносът и към инициативите по БДП и за това, че три поредни години възпитаниците на нашето училище представят област Враца в националните кръгове на националната викторина по БДП.

  Награди по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост от кмета на Община Борован – инж Десислава Тодорова на учители за всеотдайна работа и отдаденост на благородната професия УЧИТЕЛ.

  На 22.ІІІ.2017 година, в голямата зала на РУО, гр. Враца се състоя церемонията по връчване на грамоти и награди на учениците от област Враца, представили се най-добре в общинските кръгове на инициативата „Водата – извор на живот“ под патронажа на ВиК , гр. Враца.

  Първо място за община Борован, бе присъдено на нашата първокласничка Таня Петрова Христова, с класен ръководител г-жа Ива Иванчева.